Přivítání na mém blogu

Od Petr Zemek, 2008-08-20

"A jéje, další blogger..." Podobné reakci na můj nově vzniklý blog se asi nevyhnu, jelikož blog si dnes prakticky vytváří skoro každý. Ovšem ne každý s touto aktivitou vytvrá a tak s postupem času u některých po pár týdnech opadne počáteční nadšení a na blog usedne informační prach. Jiné to ale zase nepřestane bavit ani po letech psaní příspěvků. Ke které skupině se zařadím já, to si zatím netroufám tvrdit - vše ukáže až čas :). Dost už ale řečí o aktivitě bloggerů, měl bych se hlavně představit a popsat, o čem budu na mém blogu psát.

Pro to co mě neznají a/nebo se na tyto stránky dostali náhodou, jmenuji se Petr Zemek a jsem již čtvrtým rokem studentem na Fakultě informačních technologií (FIT) v Brně. Jelikož na FITu máme tříletý studijní bakalářský program a navazující dvouletý magisterský program a bakalářský program jsem úspěšně ukončil, jsem nyní v prvním ročníku magisterského studia, obor Informační systémy.

Hlavním tématem mého blogu bude určitě škola, jelikož nejvíce času věnuju právě jí. Mezi mé další aktivity a zájmy, o kterých se zde určitě čas od času zmíním, patří programovací jazyky, vývoj a používání otevřeného softwaru, operační systém GNU/Linux, výzkum v oblasti teorie formálních jazyků, čtení knih, sledování seriálů a filmů, sport, hudba a koncerty a další, více na mé domovské stránce.

Doufám tedy, že můj blog bude kvalitní především po obsahové stránce, protože kde není obsah, ani sebekvalitnější forma nepomůže. Tak jo, držte mi palce, ať mi nadšení vydrží co nejdéle :).

Tagy
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Filtrované HTML (využíváno)

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <table>
  • Zvýraznění syntaxe kódu lze povolit přes následující značky: <code>, <blockcode>, <bash>, <c>, <cpp>, <haskell>, <html>, <java>, <javascript>, <latex>, <perl>, <php>, <python>, <ruby>, <rust>, <sql>, <text>, <vim>, <xml>, <yaml>.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
CAPTCHA
5 + 3 =
Vyřešte tento jednoduchý matematický příklad a vložte výsledek. Např. pro 1+3 vložte 4.
Nějak se mi tady rozmohl spam, takže poprosím o ověření.