Koncert - In Flames (3.4., Zlín, Masters of Rock Cafe)

Od Petr Zemek, 2009-04-06

In Flames nepatří mezi mé nejposlouchanější kapely, tak na tyhle Švédy, hrající melodic death metal (i když současný styl je poněkud diskutabilní a možná bych to spíš viděl na alternative metal/metalcore) jsem se celkem těšil. Jelikož během svého turné k poslední desce (A Sense of Purpose) neopomněli ani Českou Republiku, takže jsem je mohl vidět na živo. Ač byl pátek odpoledne, tak cesta do Zlína byla pohodová - nejdelší byl asi výjezd z Brna na dálnici. Do Zlína jsem dojel kolem 18:00, zašel si na večeři a od 19:00 jsem byl připraven před bránou Masters of Rock Cafe :).

Jako předkapela vystupovala maďarská skupina s podivným jménem Superbutt, která hrála něco mezi nu-metalem a bůhví čím - moc mě nenadchli. Navíc jejich basák tam byl v bílem tričku a s kšiltovkou. Come on! A ty "jejich" pokusy o "wall of death" či "circle pit" mě už přišly spíše trapné. Škoda.

In Flames Logo

Pak už naštěstí nastoupili In Flames a show mohla začít. Bohužel nenastoupili v plném počtu, protože kytarista Jesper Strömblad se momentálně léčí ze závislosti na alkoholu, ale Björn Gelotte to v pohodě zvládal sám :). Kromě songů z posledního alba hráli i starší věci z alb jako je Whoracle či Clayman. Atmosféra tam byla parádní a koncert jsem si celkem užil, až na pár nedostatků...

Nedostatek první - sauna. Jelikož v sále nebylo jen plno, ale spíš přecpáno, tak to zdejší klimatizace nedávala a uvnitř bylo neuvěřitelné horko (loni na Epice tam takové horko nebylo). Ten sál není očividně stavěný na takové množství lidí. Nedostatek druhý - ozvučení. Nevím, čím to bylo, ale zpěváka šlo už od začátku strašně špatně slyšet a celkové ozvučení mohlo být lepší.

Nebýt výše uvedených nedostatků, tak by dojem byl parádní, takhle to je pouze za "dobře" :). Tady jsem našel nějaké fotky z tohoto koncertu, takže se můžete mrknout. Každopádně se už moc těším na koncert Hamerfall, Sabaton a Bloodbound 20. dubna, opět ve Zlíně, ale tentokrát už (naštěstí) ve sportovní hale Novesta.

Co mě ještě potěšilo, tak že cestou autem zpět do Brna bylo na rádiu Rock Max zrovna opakování Maxi Hard Night, takže jsem si cestou vychutnal řádně extrémní metal :).

Tagy
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Filtrované HTML (využíváno)

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <table>
  • Zvýraznění syntaxe kódu lze povolit přes následující značky: <code>, <blockcode>, <bash>, <c>, <cpp>, <haskell>, <html>, <java>, <javascript>, <latex>, <perl>, <php>, <python>, <ruby>, <rust>, <sql>, <text>, <vim>, <xml>, <yaml>.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
CAPTCHA
17 + 1 =
Vyřešte tento jednoduchý matematický příklad a vložte výsledek. Např. pro 1+3 vložte 4.
Nějak se mi tady rozmohl spam, takže poprosím o ověření.