koncert

Od Petr Zemek, 2009-12-31

Rok 2009 se pomalu blíží ke konci a tak jsem se rozhodl, podobně jako minulý rok, zamyslet nad tím, co pro mě tento rok znamenal a co se v něm zajímavého odehrálo. Opět se mrknu na kulturní oblast, konkrétně jaká hudební alba, filmy a koncerty z tohoto roku mě zaujaly. Všem přeji mnoho zdaru do nadcházejícího roku 2010 ;).

Od Petr Zemek, 2009-04-06

In Flames nepatří mezi mé nejposlouchanější kapely, tak na tyhle Švédy, hrající melodic death metal (i když současný styl je poněkud diskutabilní a možná bych to spíš viděl na alternative metal/metalcore) jsem se celkem těšil. Jelikož během svého turné k poslední desce (A Sense of Purpose) neopomněli ani Českou Republiku, takže jsem je mohl vidět na živo. Ač byl pátek odpoledne, tak cesta do Zlína byla pohodová - nejdelší byl asi výjezd z Brna na dálnici. Do Zlína jsem dojel kolem 18:00, zašel si na večeři a od 19:00 jsem byl připraven před bránou Masters of Rock Cafe :).

Od Petr Zemek, 2008-12-29

Rok 2008 se pomalu blíží ke konci a tak jsem se rozhodl zamyslet nad tím, co pro mě tento rok znamenal a co se v něm důležitého odehrálo. Také se mrknu na kulturní oblast, konkrétně jaká alba, filmy a koncerty z tohoto roku považuji za nejvydařenější.

Od Petr Zemek, 2008-11-06

Na tento koncert jsem se těšil už od letních prázdnin, kdy jsem si zakoupil lístek v předprodeji. Epica (Holandsko, symphonic/gothic metal) patří mezi mé oblíbené skupiny, protože jsem fanoušek ženského operního hlasu (nejen) v metalu (Tarja Turunen, Simone Simons, Sarah Brightman atd.) a také styl Epicy ("beauty and the beast") se Simone Simons (soprán) a Markem Jansenem ("death growling") se mi líbí. Při koupi vstupenek jsem ještě netušil, že jako předkapela se objeví má další (poměrně mladá) oblíbená kapela - Amberian Dawn (Finsko, symphonic power metal) - mohl jsem se tudíž těšit dvojnásobně :).