Koncert - HammerFall, Sabaton a Bloodbound (20.4., Zlín, Hala Novesta)

Od Petr Zemek, 2009-04-21

Dlouho očekáváný koncert je za mnou a já přináším čerstvé zážitky a dojmy. Jaký byl nakonec tento koncert? Vyplatilo se na něj zajít, nebo to byly vyhozené peníze? Začněme ale raději od začátku - co ale můžu prozdradit už teď, tak je, že z koncertu jsem byl nadšený :).

Cesta do Zlína proběhla opět v pohodě, akorát jsem se zdržel asi 15 minut v Hulíně, kde byla menší dopravní zácpa. Halu Novesta, kde se měl koncert konat, jsem našel bez problému, protože jsem zde byl před rokem na Tarju. Skáknul jsem si tedy na večeři a v 19:00 hurá na koncert - chytit místo blízko pódia. Hala se otevřela někdy kolem 19:15 a vzhledem k tomu, že tam v tu dobu nebylo příliš moc lidí, tak jsem stál asi 7m od pódia.

I přes kvalitu vystupujících kapel jsem neočekával, že by bylo vyprodáno, protože koncert byl v pondělí večer, ale nakonec přišlo poměrně dost lidí. Asi to bylo tím, jak vtipně poznamenal Joakim Brodén ze Sabatonu, že "Every night in the Czech Republic is a part night." :). Alespoň bylo dost místa a nemuseli jsme se mačkat. Klima byla v průběhu celého koncertu příjemná a v žádném případě se nekonala sauna alá Masters of Rock Café.

Bloodbound

Koncert začal ve 20:00 první kapelou - švédskými (ostatně i zbylé dvě kapely jsou ze Švédska) heavy/power metalovými Bloodbound. O této kapele jsem slyšel teprve až když jsem je viděl na "seznamu" spolu se Sabaton a HammerFall, takže jsem nevěděl, co mám od nich očekávat. Tato formace mě ale příjemně překvapila a řekl bych, že si od nich v budoucnu určitě něco pustím. Hlavní zpěvák, Urban Breed, si v průběhu vystoupení zdatně pohrával se stojanem na mikrofon (bylo vidět, že ho to baví). Celkem se na pódiu zdrželi asi půl hodiny a bylo to fajn předkapela. Pobavil mě Urbanův výrok o tom, že jsou "just another pop techno band" :). Měl bych asi jen jedinou výtku - ten vršek fotbalového dresu si Urban mohl odpustit :).

Sabaton

To, co přišlo po nich, nebylo nic jiného než pravá power metalová švédská smršť v podobě kapely Sabaton. Naprosto famózní vystoupení, nářezové songy a atmosféra v sále. Na těchto borcích bylo vidět, že je to skutečně baví a celé vystpupení si všichni užívali. Hlavní zpěvák, Joakim Brodén, se opravdu předvedl. Během vystoupení cucal z kojenecké lahve se štítkem PIVO (ano, česky, stejně jako jeho některé další hlášky, např. "Ještě jedno pivo!" - jeho matka je češka, což se tímto vysvětluje) a jak v průběhu vystoupení upozornil, že vzhledem k tomu, že toto je jejich poslední koncert v této šňůře s HammerFall a Bloodbound, tak že "some really fucked up things might happen tonight" - v závěru jejich vystoupení se Joakim svlékl do trenek, na kterých měl zezadu napsáno srdíčko a CZ :). Poslední song odzpíval jen v trenýrkách :). Své oblečení hodil do publika, kromě své vesty, kterou dle jeho slov měl na více než 250 koncertech. Tuhle vestu ke konci jejich vystoupení všichni členové kapely podepsali a prý bude vystavena ve Zlínském klubu Masters of Rock. Zajímavé :). A když už jsme u těch "really fucked up things", tak po skončení poslední kapely, HammerFall, se Joakim "sprchoval" ve vodní kulise, kterou na pódiu měli HammerFall, ze které kapaly kapky, což tvořilo vodní zeď, na které se ze zadu promítaly různé grafické efekty v průběhu jejich show. No a nakonec ukázal i to, co má pod trenýrkami... Heh, no, budiž... Joakim byl celou dobu naprosto nadšený z publika a bylo vidět, že ho zájem publika o jeho kapelu těší. No nic, jdeme na...

HammerFall

...HammerFall! K něm už jen krátce, protože už tak jsem toho napsal dost. HammerFall hrají také heavy/power metal. Jejich show byla také perfektní, zahráli songy z mnoha alb, ale nejvíce mě potěšila instrumentálka Something for the Ages z jejich posledního alba. Ta skladba prostě nemá chybu. Nakonec zahráli obligátní Hearts on Fire, bez které by to ani nešlo :). Jediná výtka směřuje na hlavního vokalistu, Joacima Canse, který to podle mého přehnal s očními stíny, takže to vypadalo krapet divně :).

Nazvučení bylo super, atmosféra a kapely taky, takže to byl parádní zážitek, na který budu určitě s radostí vzpomínat :).

Tagy
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Filtrované HTML (využíváno)

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <table>
  • Zvýraznění syntaxe kódu lze povolit přes následující značky: <code>, <blockcode>, <bash>, <c>, <cpp>, <haskell>, <html>, <java>, <javascript>, <latex>, <perl>, <php>, <python>, <ruby>, <rust>, <sql>, <text>, <vim>, <xml>, <yaml>.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
CAPTCHA
3 + 0 =
Vyřešte tento jednoduchý matematický příklad a vložte výsledek. Např. pro 1+3 vložte 4.
Nějak se mi tady rozmohl spam, takže poprosím o ověření.