bib_autocomp - plugin pro automatické doplňování záznamů v BibTeXu ve VIMu

Od Petr Zemek, 2009-08-11

Předtím, než jsem začal k editaci zdrojových souborů k LaTeXu používat VIM, tak jsem používal vývojové prostředí Kile (mohu s klidem doporučit). Mezi jednu z výhod tohoto prostředí bylo automatické vytváření koster pro bibliografické záznamu v BibTeXu. Z menu jste si zvolili typ záznamu a vygeneroval se vám kostra. Jelikož mně něco takového ve VIMu chybělo a nenašel jsem plugin, který by to řešil, tak jsem si napsal vlastní plugin, který to řeší.

Jak to funguje?

Plugin bib_autocomp funguje tak, že po napsání začátku záznamu dojde k jeho automatickému doplnění a kurzor se umístí na místo, kde se zadává klíč k záznamu. Pokud tedy chcete umístit nový záznam o článků ve vědeckém časopise, napíšete název záznamu (@article) a při napsání otevírací závorky dojde k jeho doplnění:

@article{,
    author = {},
    title = {},
    journal = {},
    year = {}
}

Co si mohu nastavit?

Mezi možnosti nastavení tohoto pluginu patří:

  • nastavení seznamu tagů k jednotlivým typům záznamů (možno přidávat i vlastní záznamy - plugin obsahuje pouze standardní typy záznamů)
  • speciální typy záznamů, u kterých se kostra (kromě závorek) nedoplňuje (např. @comment, viz dokumentace)
  • odsazení tagů, typ ohrazení těla tagu (standardně {} či ""), odstranění čárky za posledním tagem

Závěr

Podrobnější informace a odkaz ke stažení jsou k dispozici na stránce s pluginem. Všechny názory na tento plugin vítám, včetně konstruktivní kritiky, (ne)konstruktivní chvály, nápadů na zlepšení a hlášení chyb :).

Tagy
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Filtrované HTML (využíváno)

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <table>
  • Zvýraznění syntaxe kódu lze povolit přes následující značky: <code>, <blockcode>, <bash>, <c>, <cpp>, <haskell>, <html>, <java>, <javascript>, <latex>, <perl>, <php>, <python>, <ruby>, <rust>, <sql>, <text>, <vim>, <xml>, <yaml>.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
CAPTCHA
16 + 2 =
Vyřešte tento jednoduchý matematický příklad a vložte výsledek. Např. pro 1+3 vložte 4.
Nějak se mi tady rozmohl spam, takže poprosím o ověření.