Filmy na zamotání hlavy

Od Petr Zemek, 2011-04-25

Již jsem tady psal o filmech, které považuji za nejlepší, a které se odehrávají v jedné lokaci. V následujícím příspěvku bych chtěl zmínit pár filmů, které vám zamotají hlavu, což jsou opět mé oblíbené :).

Definici této kategorie opět uvedu pouze neformálně: jedná se o filmy, které při sledování (či po dokoukání) tak úplně nechápete, ale věříte, že by to nějaký smysl mohlo mít :). Je to velmi vágní "definice", ale s tím asi nic nenadělám. Filmy, které bych do této kategorie NEzařadil, jsou takové, u kterých si říkáte, že jsou pouze divné (např. Kung Pow), šokující (např. Requiem for a Dream, Threads, či žánr exploitation), nebo dokumentární (Zeitgeist).

Zařadil bych zde i:

Pokud znáte film, který byste do této kategorie zařadili, a není zde zmíněn, určitě jej napište do komentáře. Taktéž pokud s mým výběrem nesouhlasíte, můžete se o svůj názor podělit v komentáři ;).

Tagy
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Filtrované HTML (využíváno)

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <table>
  • Zvýraznění syntaxe kódu lze povolit přes následující značky: <code>, <blockcode>, <bash>, <c>, <cpp>, <haskell>, <html>, <java>, <javascript>, <latex>, <perl>, <php>, <python>, <ruby>, <rust>, <sql>, <text>, <vim>, <xml>, <yaml>.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
CAPTCHA
7 + 1 =
Vyřešte tento jednoduchý matematický příklad a vložte výsledek. Např. pro 1+3 vložte 4.
Nějak se mi tady rozmohl spam, takže poprosím o ověření.

syslicek (neověřeno)

13 years 2 months zpět

21 gramů. Sice si už děj pamatuji dost matně, ale měl jsem po jeho shlédnutí podobný pocit jako po Mementu. Nějakou dobu trvalo, než se mi zápletka usadila v hlavě a pak jsem film teprve pochopil.