filmy

Od Petr Zemek, 2021-09-25

Jakožto pravověrný fanoušek mysteriózních filmů se s vámi chci podělit o své tipy na skvělé kousky ;-).

Od Petr Zemek, 2010-12-28

Tak přece jen ještě stihnu v prosinci napsat příspěvek ;). Chtěl bych, jako každý rok, napsat pár blábolů o proběhlých dvanácti měsících. Ač jsem si myslel, že po těch týdnech strávených psaním matematicky orientovaného textu budu mít náladu na změnu, tak i přesto to vezmu jen stručně.

Od Petr Zemek, 2010-10-17

Mezi jeden z mých oblíbených typů filmů patří filmy, ve kterých se drtivá většina děje odehrává na jednom místě (např. místnost, byt, určitá lokace ve městě či v přírodě apod.) a velký důraz je kladen na dialog mezi zúčastněnými. Mezi typického představitele tohoto typu filmů patří známý Phone Booth. Jsem poměrně velký fanda tohoto typu filmů a čím se děj odehrává na menším či originálnějším místě a čím je film mysterióznější, tím více slintám blahem :). V tomto příspěvku bych vám chtěl prezentovat seznam filmů, které bych do této kategorie zařadil, občas včetně krátkého komentáře.

Od Petr Zemek, 2010-04-04

Titulek berte s rezervou, nevěděl jsem totiž, jak tenhle příspěvek pojmenovat lépe. Chtěl bych zde zmínit filmy, které mně osobně učarovaly natolik, že mi utkvěly v paměti a při vhodné příležitosti se na ně vždy rád podívám znovu. Filmy, které jsou něčím výjimečné. Nejde ani o to, zda jsou "nejlepší" (to je těžko hodnotitelné kritérium), ale prostě je považuji za (pro mě) kultovní. A proč 19? :) Stejně dobré číslo, jako jakékoliv jiné...

Od Petr Zemek, 2009-12-31

Rok 2009 se pomalu blíží ke konci a tak jsem se rozhodl, podobně jako minulý rok, zamyslet nad tím, co pro mě tento rok znamenal a co se v něm zajímavého odehrálo. Opět se mrknu na kulturní oblast, konkrétně jaká hudební alba, filmy a koncerty z tohoto roku mě zaujaly. Všem přeji mnoho zdaru do nadcházejícího roku 2010 ;).

Od Petr Zemek, 2008-12-29

Rok 2008 se pomalu blíží ke konci a tak jsem se rozhodl zamyslet nad tím, co pro mě tento rok znamenal a co se v něm důležitého odehrálo. Také se mrknu na kulturní oblast, konkrétně jaká alba, filmy a koncerty z tohoto roku považuji za nejvydařenější.