Filmy na zamotání hlavy

Od Petr Zemek, 2011-04-25

Již jsem tady psal o filmech, které považuji za nejlepší, a které se odehrávají v jedné lokaci. V následujícím příspěvku bych chtěl zmínit pár filmů, které vám zamotají hlavu, což jsou opět mé oblíbené :).

Definici této kategorie opět uvedu pouze neformálně: jedná se o filmy, které při sledování (či po dokoukání) tak úplně nechápete, ale věříte, že by to nějaký smysl mohlo mít :). Je to velmi vágní "definice", ale s tím asi nic nenadělám. Filmy, které bych do této kategorie NEzařadil, jsou takové, u kterých si říkáte, že jsou pouze divné (např. Kung Pow), šokující (např. Requiem for a Dream, Threads, či žánr exploitation), nebo dokumentární (Zeitgeist).

Zařadil bych zde i:

Pokud znáte film, který byste do této kategorie zařadili, a není zde zmíněn, určitě jej napište do komentáře. Taktéž pokud s mým výběrem nesouhlasíte, můžete se o svůj názor podělit v komentáři ;).

Tagy
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Filtrované HTML (využíváno)

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <table>
  • Zvýraznění syntaxe kódu lze povolit přes následující značky: <code>, <blockcode>, <bash>, <c>, <cpp>, <haskell>, <html>, <java>, <javascript>, <latex>, <perl>, <php>, <python>, <ruby>, <rust>, <sql>, <text>, <vim>, <xml>, <yaml>.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
CAPTCHA
17 + 1 =
Vyřešte tento jednoduchý matematický příklad a vložte výsledek. Např. pro 1+3 vložte 4.
Nějak se mi tady rozmohl spam, takže poprosím o ověření.

syslicek (neověřeno)

12 years 11 months zpět

21 gramů. Sice si už děj pamatuji dost matně, ale měl jsem po jeho shlédnutí podobný pocit jako po Mementu. Nějakou dobu trvalo, než se mi zápletka usadila v hlavě a pak jsem film teprve pochopil.