Proč jsem se rozhodl jít na obor "Informační systémy"

Od Petr Zemek, 2008-08-25

Při podávání přihlášky na navazující magisterské studium je třeba si zvolit studijní obor. V době, kdy jsem přihlášku podával já, jsme měli na výběr ze čtyř oborů: "Informační systémy", "Počítačová grafika a multimédia", "Inteligentní systémy" a "Počítačové systémy a sítě". Slyšel jsem, že v blízké budoucnosti by se počet oborů měl rozšířit, ale žádné podrobnější informace nemám. Nicméně, chtěl bych zde nyní popsat, proč jsem se rozhodl studovat obor "Informační systémy".

Jednotlivé obory se liší povinnými předměty, které musí student absolvovat. V prvním semestru mají ovšem všechny obory shodné předměty, které zřejmě tvoří nezbytný základ, který by měl mít každý student pomýšlející na získání inženýrského titulu (nebo si to alespoň myslí vedení fakulty). Své rozhodování jsem zahájil tím, že jsem si u každého oboru uvědomil, jak moc mě lákají oborové povinné předměty a zaměření oboru jako takového.

Na seznamu vhodných oborů mě tedy zůstal obor "Informační systémy" a obor "Inteligentní systémy". Druhá část rozhodování byla jednodušší - vzhledem k tomu, že můj vedoucí (prof. Meduna) je zaměstnán na ústavu "Informačních systémů" a já u něj plánuji dělat diplomovou i později disertační práci, tak jsem si vybral "Informační systémy". Jako zaměření (volitelné předměty) se budu orientovat na teoretickou informatiku, programovací jazyky, databáze a operační systémy.

Zda budu svého rozhodnutí litovat nebo ne, to se dozvíte za 2 roky :).

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Filtrované HTML (využíváno)

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <table>
  • Zvýraznění syntaxe kódu lze povolit přes následující značky: <code>, <blockcode>, <bash>, <c>, <cpp>, <haskell>, <html>, <java>, <javascript>, <latex>, <perl>, <php>, <python>, <ruby>, <rust>, <sql>, <text>, <vim>, <xml>, <yaml>.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
CAPTCHA
3 + 0 =
Vyřešte tento jednoduchý matematický příklad a vložte výsledek. Např. pro 1+3 vložte 4.
Nějak se mi tady rozmohl spam, takže poprosím o ověření.