studium

Popis

Vše týkající se studia na FIT.

Od Petr Zemek, 2014-03-04

Tak jsem dnes úspěšně odevzdal disertačku a vše, co s tím souvisí. V příspěvku najdete pro zajímavost a případnou inspiraci ke stažení preprinty většiny z toho, co jsem odevzdával. Dále zmíním pár informací týkající se mé práce na disertačce a plán, co bude dál.

Od Petr Zemek, 2014-02-20

Protože v brzké době plánuji odevzdat disertační práci, zjišťoval jsem si, co všechno je spolu s ní potřeba odevzdat. A že toho je... No a jelikož ne všechny informace jsou dostupné online, zjišťoval jsem si podrobnosti i na vědeckém oddělení. Pokud jste studentem doktorského studia na FIT VUT a plánujete odevzdávat disertačku, tak by se vám tyto informace mohly hodit.

Od Petr Zemek, 2013-02-10

10. prosince 2012 jsem měl společně s prof. Medunou úvodní přednášku na studentské konferenci Language Theory With Applications 2012 na téma "Skákající konečné automaty". O čem tato přednáška byla, kde můžete zhlédnout (konečně zveřejněný) záznam a kde si lze stáhnout materiály se dozvíte v následujícím krátkém příspěvku.

Od Petr Zemek, 2012-02-18

Dívám se, že jsem již delší dobu na blog nic nenapsal, tak se to pokusím napravit :). Jelikož jsem včera úspěšně absolvoval státní doktorskou zkoušku v doktorském programu na VUT FIT, podělím se v tomto příspěvku o své zkušenosti a postřehy co se týče disertačních tezí a státnic. Téma mé disertační práce je Transformace formálních modelů (teorie formálních jazyků) u prof. Meduny.

Od Petr Zemek, 2011-06-04

V příspěvku bych chtěl shrnout možné důvody proč (ne)jít na doktorské studium. Jelikož jsem studentem na FIT VUT a s doktorským studiem na jiných univerzitách nemám zkušenosti, budu se (překvapivě) zaměřovat na prezenční doktorské studium právě na této fakultě. Nicméně, mnoho uvedených poznámek lze aplikovat i v rámci jiných škol.

Od Petr Zemek, 2011-05-28

Jelikož jsem nedávno úspěšně absolvoval poslední předmět na FIT (už mě čekají "jen" doktorské státnice a obhajoba disertace), rozhodl jsem se provést zamyšlení nad předměty, za jejichž absolvování jsem v jistém ohledu vděčný. Jedná se o předměty, u kterých jsem rád, že jsem jimi prošel. To, že zde některý předmět není uveden ještě neznamená, že jsem jej absolvoval nerad nebo že mi nic nedal. Uvádím zde předměty, které mi z nějakých důvodů utkvěly v paměti.