Zajímavé předměty v doktorském studijním programu na FIT

Od Petr Zemek, 2010-01-15

Sice jsem teprve v posledním ročníku magisterského studia, ale jelikož plánuji pokračovat v doktorském studiu na FITu, tak jsem si ze zvědavosti prošel seznam předmětů, které byly/jsou otevírány letošní rok a vybral jsem pár předmětů, které bych si zřejmě zapsal :). Orientace: teoretická informatika, matematika, programovací jazyky.

  • Moderní teoretická informatika (prof. Meduna) -- Bez tohoto předmětu bych si asi doktorské studium neuměl představit :). Perlička: Asi třetinu přednášek jsem absolvoval již na bakaláři, protože se tam diskutovaly věci, které jsem potřeboval na bakalářku, a rád bych dorazil i ten zbytek :).
  • Formální analýza programů (doc. Vojnar) -- FAV 2: Doc. Vojnar Strikes Back! :) Snad budou i některá nová témata (podle osnovy ano, ale ta může mnohdy klamat -- např. letos mělo pár doktorandů zapsán magisterský předmět FAV, tak je možné, že se jedná o to samé).
  • Vybraná témata z analýzy a překladu jazyků (doc. Kolář) -- Něco z oblasti překladačů (vím, že se tím doc. Kolář zabývá či zabýval, a tak jsem na to zvědavý).
  • Teorie programovacích jazyků (prof. Hruška) -- Prof. Hrušku znám pouze z webovek, ale podle jeho poznámek/životopisu se tímto zabývá, tak uvidíme.
  • Teorie a aplikace Petriho sítí (prof. Češka) -- Verzi tohoto předmětu na magisterském si zřejmě z časových důvodů nezapíšu (resp. neponechám zapsanou), ale na doktorském bych toto téma rád absolvoval.

Dále tady máme pár čistě matematických předmětů. Především se těším na teorii kategorií (využití např. ve funkcionálních jazycích) od prof. Šlapala, což bude řádná brutalitka :).

No a kdybych potřeboval ještě další předměty, tak bych si asi zapsal něco z následujícího:

Ostatní předměty mě nijak nezaujaly.

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Filtrované HTML (využíváno)

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <table>
  • Zvýraznění syntaxe kódu lze povolit přes následující značky: <code>, <blockcode>, <bash>, <c>, <cpp>, <haskell>, <html>, <java>, <javascript>, <latex>, <perl>, <php>, <python>, <ruby>, <rust>, <sql>, <text>, <vim>, <xml>, <yaml>.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
CAPTCHA
6 + 10 =
Vyřešte tento jednoduchý matematický příklad a vložte výsledek. Např. pro 1+3 vložte 4.
Nějak se mi tady rozmohl spam, takže poprosím o ověření.