Poslední semestr je přede mnou

Od Petr Zemek, 2010-02-07

I přesto, že v posledním semestru magisterského studia nemám tolik předmětů, jako v semestrech minulých, v duchu předchozích příspěvků na toto téma bych chtěl popsat, které předměty mě ještě čekají a co od nich očekávám.

  • SLO - Složitost (V) - na tenhle předmět se opravdu těším. Co je mi známo, tak ještě nikdy nebyl otevřen. Jako garant byl dříve uváděn prof. Honzík, ale ten se v poslední době věnuje odlišným aktivitám, a tak garanci tohoto předmětu po něm převzal doc. Vojnar. Původně byl uveden i jako přednášející, ale podle všeho se o předmět bude starat výhradně dr. Rogalewicz, kterého jsme měli pouze na jednu přednášku ze Seminář teoretické informatiky. Raději bych měl jako přednášejícího doc. Vojnara, ale uvidíme, co předvede :). Podle webu nás čeká seznámení s teorií složitosti a čtyři domácí úkoly. My, co máme předmět zapsaný (zřejmě 18 lidí), se tedy můžeme těšit na předmět nabitý matematikou :).
  • PIS - Pokročilé informační systémy (P) - vzhledem k tomu, že jsem absolvoval předměty Informační systémy a Internetové aplikace (obojí u prof. Hrušky), tak si nedělám iluze, že tento předmět bude diametrálně odlišný. Ostatně i část anotace tomu odpovídá ("Internetový obchod jako portálové řešení informačního systému", "Ekonomický informační systém"). Doufám, že se alespoň část přednášek bude zabývat tím, co je v osnově, a co se ještě nebralo (OLAP, RDF). Projekt by měl být týmový a mělo by se jednat o implementaci toho, co jsme si navrhli v Analýze a návrhu informačních systémů (webová aplikace v Java EE). Holt jsem na oboru Informační systémy, tak mám tenhle předmět a nic s tím nenadělám :). Hlavně si to nezprotivit ještě před začátkem semestru :)).

Dále mě samozřejmě čekají státnice a vypracování mé diplomové práce (krátce jsem se o ní zmínil zde). O tom ale případně až jindy.

A co vy, co studujete také poslední semestr? Máte také ještě nějaké předměty, nebo se vám podařilo si nahnat dost kreditů v zimním semestru a tak už vás čeká jen diplomka a státnice?

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Filtrované HTML (využíváno)

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <table>
  • Zvýraznění syntaxe kódu lze povolit přes následující značky: <code>, <blockcode>, <bash>, <c>, <cpp>, <haskell>, <html>, <java>, <javascript>, <latex>, <perl>, <php>, <python>, <ruby>, <rust>, <sql>, <text>, <vim>, <xml>, <yaml>.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
CAPTCHA
2 + 1 =
Vyřešte tento jednoduchý matematický příklad a vložte výsledek. Např. pro 1+3 vložte 4.
Nějak se mi tady rozmohl spam, takže poprosím o ověření.