Firefox

Od Petr Zemek, 2016-11-20

Kolega se mě nedávno ptal na mé vývojové prostředí. Tak jsem si říkal, že o tom mohu rovnou napsat na blog, kdyby to ještě někoho zajímalo :). Podíváme se na operační systém, správce oken, terminál a aplikace, které používám (programování, multimédia a další), včetně pár screenshotů a odkazů na mé konfigurační soubory.

Od Petr Zemek, 2015-05-24

V dalším díle našeho seriálu o produktivitě se podíváme na efektivní práci s počítačem. A věřte, že ač název příspěvku vypadá jako z devadesátých let, tak bude aktuální :). Podíváme se v něm na různé aspekty práce s počítačem, jako je psaní na klávesnici, práce se správcem oken, shellem, editorem atd. Na konci příspěvku pak uvedu odkaz, odkud si můžete stáhnout mé nastavení prostředí a programů.

Od Petr Zemek, 2009-09-04

Před pár dny jsem si nainstaloval Iceweasel 3.5.2 (sestavení Firefoxu pro Debian GNU/Linux)) z experimentální větve, protože v testing a unstable je stále pouze Iceweasel 3.0.12 (přitom 3.0.13 je venku už téměř měsíc a 3.5 dva měsíce) a ve stabilní větvi dokonce pouze Iceweasel 3.0.6... Když ale koukám na stav Firefoxu v jiných distribucích (v Ubuntu 9.04 je 3.0.8, v OpenSUSE 11.1 je 3.0.4, ve Fedoře 11 je 3.5.beta4), tak jsem rád za situaci, co je v Debianu (informace mám ze serveru distrowatch.com). Je mně jasné, že nových verzí balíčků z upstreamu je hodně, ale Iceweasel bude určitě patřit k těm nejpoužívanějším balíčkům, u kterých je oprava bezpečnostních chyb velice důležitá. No, ale třeba je za tím něco, o čem nevím, takže se v tom nebudu rýpat. V tomhle příspěvku bych chtěl zmínit moje dojmy z nové verze a problémy, na které jsem narazil (včetně jejich řešení).

Od Petr Zemek, 2009-07-26

Firefox jsem začal používat začátkem roku 2006 a používám jej doteď (resp. nyní mám Iceweasel, protože používám Debian, ale to je detail). Zkoušel jsem i jiné prohlížeče, ale Firefox mě ze všech prohlížečů, které jsem zkoušel, vyhovoval nejvíce. Z největší části do bylo dáno podporou doplňků (add-ons), kterých je v dnešní době neskutečně velké množství a dá se jimi modifikovat, přidávat a odebírat spoustu vlastností. Během doby, co Firefox používám, jsem narazil na celou řadu užitečných doplňků, které bych v tomto příspěvku chtěl prezentovat.